A KÖVETKEZŐ 28 NAPOS FELÉPÜLÉSI PROGRAMUNK KEZDÉSI IDŐPONTJA: 2024. ÁPRILIS 27. SZOMBAT. A BEKERÜLÉSHEZ SZÜKSÉGES ÁLLAPOTFELMÉRÉSEKET FOLYAMATOSAN VÉGEZZÜK. IDŐPONT EGYEZTETÉS TELEFONON: HÉTFŐ-PÉNTEK, 09:00-17:00 KÖZÖTT.

Éltem ifjúságom, mint oly sokan mások

Ki vagyok én?

Éltem ifjúságom, mint oly sokan mások,

Szüleimnek hála semmi sem hiányzott.

Sikerek születtek, díjak és érmek,

Köszönet érte isteni zenének.

Mikor aztán eljött a nagybetűs élet

Felkerültem Pestre és rám talált a végzet.

Átvette a sikert a magány és az ital

És lelkemben kezdődött ördögi vihar.

Mi fontos volt, számított, eltűnt a szélben,

Nehezen ment már, mi könnyű volt régen.

Bántottam szeretőt, barátot, anyát

Józan ész érvek már nem hatottak rám.

Mikor felébredtem, és győzött az érzet,

Mikor már éreztem: elég volt, félek,

Akkor jött végre az isteni csoda,

megoldom végre, mit nem sikerült soha.

Segítség? Segítség! Kiáltottam én,

S rám csillant végül az utolsó remény.

Nem volt már idő a sajnálkozásra,

Így jöttem a szőci terápiára.

Most jól érzem magam és mély hálát érzek, 

a remény gyűlik már, és nem taszít az élet.

Társak és segítők új esélyt adtak,

többet az ember Istentől sem kaphat.

Dávid /30/


Ki vagyok én…

Elmesélek nektek egy mesét, de csak akkor, ha nem ijedtek meg! Hol volt, hol nem volt, egy messzi-messzi Galaxisban, az Androméda ködön is túl, a nagy üvegvisszaváltón innen a vodkásüveg-hegytől kicsivel balra egy királyság. Ezt a királyságot egy szebb napokat látott őszülő szakállú középkorú király vezette, cseppet sem demokratikus módon. A király még királyfi korában ismerkedett meg a Nektárral, ami észrevétlenül lopódzott be az életébe. Ekkor még különösebb baj nem történt, tanulgatott a lovag iskolában – néha összevert egy-két alattvalód – de semmi komoly, jól mentek a dolgok. Apja, az öreg király egy marcona ábrázatú férfi volt, aki udvari orvosból képezte át magát uralkodóvá és szintén a Nektár őszinte rajongója volt. A Nektár maga egy színtelen, szinte szagtalan folyadék volt, ami bátorsággal, önbizalommal töltötte meg azt aki elfogyasztotta, ám az idő múlásával egyre többet és többet kért cserébe. Először csak a mennyiségben kellett emelni, majd már egyáltalán nem hozta meg a kívánt hatást. Lassacskán ki szipolyozza az életet abból, aki összekötötte vele azt. A középkorú király is így járt, apját már korábban elvitte a kórság. Eleinte azért minden jól ment sok-sok éven át, a királyság virágzott, ő elvette a harminckét fogú királylányt, gyermekük született. Bizakodóan tekintett a jövőbe, pedig a Nektár már egyre jobban mérgezte a testét és a lelkét. Egyre jobban és jobban bonyolódott bele ebbe a kilátástalan kapcsolatban. A királyságot és a királyi családot teljesen elhanyagolta. Jószándékú kritikusait sorra fejeztette le, mert úgy érezte, igazságtalanul bántják. Ez idő tájt már legbelül mélyen tudta, hogy ez az út a semmibe vezet. Elhatározta, hogy saját erejéből lemond a Nektárról, de próbálkozásai sorra kudarcot vallottak. Ekkor hívatta az udvari sarlatánt, aki különféle főzetekkel elkezdte kezelni. Ez sem vált be. A főzetek és a Nektár együtt gyorsan még mélyebbre taszították a királyt. Végső kétségbeesésében felkereste a királyság egyik eldugott szegletében megbúvó falut, amiről az a hír járta, hogy az ott élő csillagszemű juhászok tudják a megoldást, ők sikerrel szabadultak ki a Nektár börtönéből. A csillagszemű juhászok befogadták és 28 napon és éjjelen át formálták, átadták tapasztalataikat és bevezették a hatalmas erejű Juhász közösségbe. A király bár már megadta magát nehezen birkózott meg a lelkében háborgó viharral. Végig csinálta, sokat tudott meg a betegségéről, mélyre ásott, megtanult őszintének lenni. A Nektár terápia véget ért. A királyt a juhászok csillogó vértbe öltöztették, elültették fejében a tudás magját, majd útjára engedték, hogy rendet tegyen az életében és az elhanyagolt királyságban. A király ezek után rendszeresen visszajárt a közösségbe, ők sem hagyták magára. A többit lejegyzi a jövő krónikásainak dolga.

Norbi /45/

További vélemények

Születésem után gyorsan

Ki vagyok én? Születésem után gyorsan Szerettek is azon nyomban. Lelkes, szerény voltom miatt Tanulásom hamar haladt. Gimiben már változtam Az italra rászoktam. Nem mindenki

Elolvasom »