Image

  Kedves Családtag, Barát, Sorstársam!

  Tíz éve jutottunk abba a súlyos válságba, amely családunk széteséséhez vezetett. Hosszú éveken keresztül kerestem, kerestük a segítséget férjem súlyosodó alkoholizmusára. Senki és semmi sem segített, a különböző alkoholelvonó kezelések csak átmeneti enyhülést hoztak, melyeket még súlyosabb visszaesés követett.

  Mindannyian szégyelltük magunkat és szenvedtünk az egyre jobban elszigetelődő családban. Bűntudattal, elfojtott haraggal és keserűséggel telve úgy gondoltuk: belefáradtunk, tehetetlenek vagyunk, vége, már csak egy lehetőség maradt: meg kell szabadulnunk tőle… Aztán egy ismerősöm javasolt egy programot, ahol közös családi konzultációra hívtak bennünket. Megtörtént, ami addig sosem, végre Ő is hajlandó volt elfogadni a segítséget és elindult a felépülés útján. Egy év múlva, – az időközben aktív kábítószer- és alkoholfüggővé vált – 20 éves fiunk is követte. Egyéni fejlődésünk eredményeképpen családunk újra egyesült. Ma egy józan Férj, s egy józan Fiú hálás hozzátartozója vagyok.

  Mi nem csak tanultuk!

  Mi megéltük,
  azokat a megoldásokat, működő válaszokat,
  amelyek a ti problémátokon is segíteni tudnak.

  Egy évtizedes családi felépülés hitelességével, gazdag tapasztalatával és
  a legkorszerűbb addiktológiai - és családterápiás ismereteinkkel
  szeretnénk Nektek is segíteni!

  Az alkoholizmus családi betegség, a kiút, a segítség megtalálása, és a felépülés folyamata is családi „projektként” működőképes. Az egész családnak kell megújulnia; ez jelentheti később egy derűs és folyamatosan gazdagodó közös élet zálogát! Az első lépést általában a hozzátartozó teszi meg a családból, nem a függő, a szerhasználó. Ez így van jól, a probléma természetéből adódik! A hozzátartozó az, aki az érintett mellett állandóan keresi a változásra/változtatásra való lehetőséget! Ez tehát a mi „Keresztünk”, de egyben felelősségünk is!

  Végre működő választ kapsz az ismerős kérdésekre:

  Mit tegyek, amikor a hozzátartozóm még nem látja be, hogy problémája van?

  Hogyan segítsek?

  © 2019 Felépülők - Családi Felépülési Központ (Minden jog fenntartva)
  A honlapot készítette a Skindrome studio a JoomShaper által fejlesztett HELIX 3 keretrendszer felhasználásával.