A KÖVETKEZŐ 28 NAPOS FELÉPÜLÉSI PROGRAMUNK KEZDÉSI IDŐPONTJA: 2024. JÚLIUS 6. SZOMBAT. A BEKERÜLÉSHEZ SZÜKSÉGES ÁLLAPOTFELMÉRÉSEKET FOLYAMATOSAN VÉGEZZÜK. IDŐPONT EGYEZTETÉS TELEFONON: HÉTFŐ-PÉNTEK, 09:00-17:00 KÖZÖTT.

Vállalhatatlan kinézettel és állapotban kerültem be a Felépülők házba 2022. áprilisában.

Akkor még csak a túlélésért küzdöttem és nem tudtam, hogy életem egyik legmeghatározóbb 4 hetét fogom itt eltölteni. Korábban voltam szociális ivó, bulizós ivó, gépszíjas ivó, de az utolsó két évben már szinte minden nap fogyasztottam alkoholt, az utolsó két hónapban pedig már nélküle nem is tudtam létezni. Hittem, hogy önerőből is le tudom tenni a poharat, ami nem sikerült, mint ahogy pszichológus és pszichiáter segítségével sem. A Felépülők házban kialakított tematika, rendszer, szabályok, feladatok és programok nem hagytak lehetőséget, hogy lábat lóbálva várjam a csodát. Ez a 28 nap maga volt a tapasztalás. Rájöttem, hogy mennyire nem ismerem magam, hogy az eddig hitt jó tulajdonságaim nem is biztos, hogy jók és fordítva. Az edukációk és a csoportos foglalkozások rengeteg új ismeretet adtak, ezzel is gazdagabb lettem. A sorstársaktól hallott történetek nyilvánvalóvá tették, hogy alkohol nélkül is van élet és nekem is sikerülhet. Nekem ijesztő lett volna egy kórház vagy ahhoz hasonló intézmény, ezért nagyon pozitív élmény volt a ház otthonos hangulata, a szép nagy kert, a csend és a nyugalom, valamint az, hogy kicsi a résztvevők létszáma. Enélkül a négy hét nélkül nem lennék most az, aki. Illetve valószínűleg nem is lennék. Minap egy légzésterápián az életünk egy boldog pillanatára kellett gondolni és az a kép villant be a fejembe, ahogy együtt üljük, álljuk körbe Szőcön a teraszon az asztalt és beszélgetünk. Ilyen egyszerű a boldogság.

2023.08.28.-a a 493. napom alkohol nélkül, amit köszönök!

Szeretettel: Hédi


Amit a felépülő házban kaptam, az több volt, mint egy új élet…

…egy használható életprogramot ismerhettem meg, ami nem a tiltások programja, hanem ajánlásokat tartalmaz arra vonatkozólag, hogy egy olyan alkoholista, mint én, hogyan maradjon józan. Itt ismertem meg az önsegítő csoportokat, és találtam olyan társakra, akikkel együtt járhatok a józanodás útján. Ezt a programot én jó szívvel ajánlom – függőknek és kevésbé függőknek egyaránt – akik szeretnének többet tudni a Teremtő szeretetéről: mert a józanodásban rengeteg ajándék van elrejtve, nap nap után érkeznek… Négy éve, öt hónapja és tíz napja kaptam kegyelmet: hálás vagyok érte, s ez a hála megtart.

Dodi

További vélemények