A KÖVETKEZŐ 28 NAPOS FELÉPÜLÉSI PROGRAMUNK KEZDÉSI IDŐPONTJA: 2024. JÚLIUS 6. SZOMBAT. A BEKERÜLÉSHEZ SZÜKSÉGES ÁLLAPOTFELMÉRÉSEKET FOLYAMATOSAN VÉGEZZÜK. IDŐPONT EGYEZTETÉS TELEFONON: HÉTFŐ-PÉNTEK, 09:00-17:00 KÖZÖTT.

Miben volt ez más, mint a korábbi segítség kéréseim?

Próbáltam önerőből letenni az alkoholt, de nem sikerült csak hónapokra, pszichológus, pszichiáter stb. segítségét kértem, de rosszabb lett, így még gyógyszerfüggő is lettem.

Attól volt más ez a program, mert a segítők is józan alkoholisták ès döbbenten hallgattam, hogy hasonló traumákon mentek ők is keresztül ès most boldog józan emberek, tehát el kell hinnem, hogy ez működik. Ezért nyitott lettem erre a programra.

Mi az, amit itt kaptam?

Elsősorban barátokat kaptam, akiket szinte „cinkos” társaimnak is gondolok. Egymástól teljesen különböző embereknek ugyanaz a problémája és ugyanaz a célja, Józannak maradni! Szuper érzés velük együtt, egymást támogatva egy közös jó úton haladni.

Mi volt számomra a legfontosabb?

1; Hogy rájöjjek annak az okára, hogy ki, vagy mi miatt ittam. És igen, a program segítségével már a 10. napon kiderült, hogy mi az ivászatomnak a problémája, tehát innentől egyenes, de küzdelmes út vezetett a Józansághoz.

2; Ami számomra nagyon fontos az alázat és az őszinteség, e két dolog nélkül nem működik semmi, ezt is itt tanultam meg.

3; Pozitívan gondolkodni, a bajokat feladatként megélni.

4; Visszatért a hitem, a gyűléseken kívül templomba is járok, ami szintén megnyugvást és erőt ad.

5; Vannak céljaim, ami előtte nem volt.

Miért ajánlanám ezt másnak?

Mert lelkileg olyan mélységesen ki lettem boncolgatva, felszínre kerültek olyan traumák, gondolatok, amit kizárólag csak olyan szakemberek tudnak kihozni belőlem, akik szintén átéltek hasonló dolgokat. Mivel közös múltunk volt csakis bennük hittem. Egy teljesen normális ember ezt nem élte át, tehát nem tud úgy hatni rám. Ebben a programban csak tanulni lehet, tapasztalatokat, gyűjteni, és ami a legfontosabb, nem engedik el a kezem. Ha segítség kell, rögtön kapok valakitől. Figyelemmel kísérik a fejlődésemet, feltétel nélkül megbízom abban, hogy kihozzák belőlem a lehető legtöbbet, helyesebben megtanítanak arra, hogy én hozzam ki saját magamból.

Nem tudok még egy ilyen programról, ahol ennyire összetartó csapat lenne, bármikor vissza lehet menni, lehet segíteni a bentlakókon és persze ők is segítenek nekem. Ennél jobb érzés nincs is, adni és kapni.

Biztonságot adnak, ez nagyon fontos! Nem hagynak magamra! Elég egy telefonhívás és ott a segítség!

Hogyan változott meg az életem?

Már egyre jobban erősödők, minden egyes nap a tükörbe tudok nézni, elfogadtam, megbocsájtottam magamnak.

Kiiktattam a számomra mérgező embereket.

Rengeteg akadályt gördít elém az élet, de bírom nagyon is bírom, mert hiszek magamban és tudom, hogy el fogom érni azt, amit kitűztem célként. A lelkemet kitisztítottam, a testemet keményen edzem és rengeteget tanulok.

Már tudom élvezni a Józanságot, nem foglalkozom se a múlttal se a jövővel, tényleg csak a mai nap! Jó érzés, mikor azt mondják nekem, hogy én egy erős, bátor nő vagyok, honnan merítem ezt? (merthogy magamat mindig gyengének tartottam és ezt is sugallta a káros környezet is)

Erre a válaszom mindenkinek: Van Hitem!

Boldognak mondhatom magam, mert jó őszintén, tiszta lélekkel élni! Mindent csak lepésről lepésre csinálok immár 2 év 1 hónapja!

Köszönöm szépen a lehetőséget! 

Szeretettel: Bea

További vélemények