A KÖVETKEZŐ 28 NAPOS FELÉPÜLÉSI PROGRAMUNK KEZDÉSI IDŐPONTJA: 2024. JANUÁR 6. SZOMBAT. A BEKERÜLÉSHEZ SZÜKSÉGES ÁLLAPOTFELMÉRÉSEKET FOLYAMATOSAN VÉGEZZÜK. IDŐPONT EGYEZTETÉS TELEFONON: HÉTFŐ-PÉNTEK, 09:00-17:00 KÖZÖTT.

Amikor megérkeztem a Felépülőházba, feltehetően jó sokan gondolták rólam, hogy túl sok az alkohol; Körülöttem és bennem.

Pedig nem is ittam olyan sokat, – hittem én azt akkor-, hisz volt családom, nem veszítettem el sem a munkámat, sem a házamat, sem a gyerekeimet… Akkor végülis mi a frászkarikát kerestem én ott? Valami olyasmit, amiről akkoriban még fogalmam sem volt:

-azt a nyugodt, tevékeny és boldog életet, amit azóta kaptam ajándékba, hogy nekem is szabad nem innom:

-a gyermekeim őszinte mosolyát, kiegyensúlyozottságát, boldog öleléseit

-szerelmet

-a tudást, es felismerést, hogy igenis pont eleget ittam már ahhoz, hogy itt az ideje abbahagyni. Különben pillanatokon belül tönkreteszek mindent és mindenkit magam körül

-s azt, hogy ma már én is tudom: alkoholista vagyok. Felépülő alkoholista, akinek már nem kell innia. Aki az elmúlt 2 évben a világ egyik legboldogabb emberének vallhatja magát.

Anikó, 2 kamasz gyerek édesanyja és feleség

További vélemények

Zsuzsi vagyok, 17 éves koromban ittam először.

Pedig megfogadtam, hogy soha, mivel a szüleim és a rokonságom több tagja is rendszeresen ivott. 21 éves koromban kértem először segítséget a pszichiátrián, megállapították, hogy nincs önbizalmam és depressziós vagyok. Erre kaptam nyugtatót, altatót.

Elolvasom »

Több mint húsz évig ittam.

Az aktív alkoholista működésemben egy okozatlánc hangsúlyosan kísérte végig az életem: a társadalmi normák, az erkölcsi gátjaim fokozatos, folyamatos feloldódása, átlépése. Minden határ elesett idővel. Némelyik hamar, mások hosszú évek után.

Elolvasom »

Húsz év egyre súlyosbodó alkoholizálás

Húsz év egyre súlyosbodó alkoholizálás, és benne bő tíz év teljes kilátástalanság érzése után, az itt töltött 28 nap alatt egy új élet lehetőségét kaptam meg. Az azóta eltelt több mint öt év alatt minden területen megváltozott, jobb lett az életem. Régóta eltemetett vágyaim teljesültek be, új irányt, célt és motivációt kaptam, és a felmerülő nehézségek sem tudtak már maguk alá temetni.

Elolvasom »

Sziasztok, Robi vagyok alkoholista.

Időbe tellett, amíg ki tudtam mondani. Hétvégi sörözőként kezdtem, barátokkal, beszélgetés közben. Mint mindenki más, gondoltam én. Idővel hétközben is szisszentek a sörök, mert megérdemlem, hiszen dolgozom, hiszen jó a buli, hiszen olyan szépen süt a nap.

Elolvasom »