28 NAPOS FELÉPÜLÉSI PROGRAMUNK TERVEZETT KEZDÉSI IDŐPONTJAI:  OKTÓBER 16, PÉNTEK; NOVEMBER 16, HÉTFŐ. kÖZPONTUNK TELEFONOS MEGKERESÉSEKET KIZÁRÓLAG MUNKANAP (HÉTFŐ-PÉNTEK 08:00-18:00 KÖZÖTT) FOGAD

Rólunk írták

Kedves Ismeretlen – Ismerős!

„Sosem találtam a helyem, mindig jó akartam lenni, hogy megszeressenek. Most itt vagyok, megérkeztem, itt a helyem. Tudom, ki vagyok, és mit akarok. Itt nemcsak kapok, de adhatok. És mit akarok? Józanul megélni az érzéseimet, őszintén az alkohol bénító hatása nélkül.”

Köszönöm az ehhez nyújtott segítséget! É./48/

Kedves Felépülő Társam!

Amikor reményvesztetten megérkeztem Szőcre, nem gondoltam, hogy 28 nap múlva már látom az alagút végét. Itt a Felépülési Központban mindent megtanultam alkoholfüggőségemmel kapcsolatban. Megtudtam, hogy gyógyíthatatlan beteg vagyok, de ha elfogadom és betartom a terápián elsajátított program elveit, meg vagyok mentve, élhetem a felépülő alkoholisták szabad, boldog életét.

Jó tanulást, /felépülést/ Neked is!

Amikor a soraimat olvasod, már Te is elhagyni készülöd a Felépülési Központot. A Stábtól, a segítőktől rengeteg hasznos információt gyűjtöttél be. Tőlük tudom én is: az első pohár sok, a 100. kevés!

Zs./63/ Komárom-Esztergom megye

Kedves Segítőim és Felépülő Társak!

Pillanatok műve, és elrepült a 28 nap, nagyon kreatív munkával! Görcsösen, teljes megadással, nagyon messziről érkeztem, számomra ismeretlen világba. Belépve a házba azonnal megéreztem a meleg, családias hangulatot. Jó helyen járok, biztonságban vagyok, ez volt az első benyomásom.

Aztán megismerve, hogy milyen minőségi idő az együttlét társaimmal, segítőinkkel napról napra, remény és öröm töltött el. Csoportos megbeszéléseinken teljes érdeklődéssel, megértéssel hallgattuk egymást, amint érzéseikről, vágyaikról őszintén beszéltek. A közös tevékenységek örömmel töltötték fel a lelkemet. A tanulás, a séta, AA gyűlések mind-mind az épülésünket szolgálták.

Akinek a minőségi idő a szeretetnyelve, nem csupán meghallgatásra vágyik, hanem arra is, hogy társa megossza vele őszintén gondolatait, legbelsőbb érzéseit. Úgy érzem, mindez megtörtént velem itt!

Elindultunk a lépéseken, az első lépést megtettük, a folytatás rajtunk áll-bukik! A mankót, a szerszámostáskát kézbe kaptuk, okosan használva a mi javunkat szolgálja. „Az A.A. a lélek óvodája, innen indulva felnőtté kell válnunk a további életükben.

A jó Isten áldását, segítségét kérem mindannyiunk számára a felépülésünk útján.

Örök hálával, békésen, bizakodva, reményteljesen távozom! M./64/

Kedves Segítőim és Sorstársaim!

Nagyon köszönöm, hogy az itt eltöltött 28 nap alatt megismerhettem betegségem természetét, és az alkohol nélküli élethez megtanultam egy programot. Köszönöm a sok szeretetet és türelmet, tanácsokat! Új hitvallásom: CSAK A MAI NAP!

Őszinte hálával: A./47/

Kedves Stáb!

Köszönök mindent, amit Tőletek kaptam, köszönöm, hogy leoperáltátok a hályogot a szememről és tiszta tükröt tartottatok elém.

Köszönöm, hogy elviseltétek a nyavalygásaimat és csak szeretettel fordultatok felém. Bár ilyen megbocsátó, elfogadó szeretetteljes lehetnék magammal szemben is!

A 28 nap alatt rengeteget tanultam, és tudom, hogy jönnek még a további felismerések, ahogy a tudás szép lassan csordogál a szívem felé.

Kedves Felépülő Társak!

Kitartás! Isten ajándéka az, hogy itt lehettünk!  A program legyen az új függőségetek! Nekem az lett, remélem. Sok boldog 24 órát kívánok még Nektek! L./39/

 

Kedves Társaim és Stábtagok!
Nagyon köszönöm ezt a 28 napot. Hálás vagyok, hogy visszatereltetek a jó útra.
Nem hittem volna, hogy 3 napot is kibírok, de ami szeretetet, nyugalmai itt kaptam, elképesztő.
A program igen nehéz, de a vége egy Csoda!

Köszönöm: H. K. /39/ Budapest
2018. 11. 08.

 

Kedves Sorstársaim és Segítőim!

Leírhatatlan hálával és köszönettel tartozom Nektek az elmúlt 28 napért.
Roncsként érkeztem, elvesztve mindent, de MINDENT, ami csak fontos volt nekem. Darabokra esve, teljes megadással a Jóistenre és rátok bíztam magam. Jól tettem.
Biztos vagyok benne, hogyha nem jövök, elveszek végleg. Keményen, de mégis emberségesen mutattatok rá, vezettetek rá mindazokra, amin változtatnom kell. Kiönthettem minden „szennyet”, fájdalmat a lelkemből és felszabadultam. Mai nap szabad emberként távozom. Faragtátok én-értékelésemet, gyomláltátok lelkemet. Valódi és nem torz tükröt állítottatok elém, hogy észrevegyem ki voltam, és ki is vagyok valójában.
Gyorsan telt el ez a 28 nap, pedig nagyon nehezen indult. El sem tudom hinni, hogy ennyi idő alatt ennyi mindent kaphatok tőletek: felvérteztetek, a megfelelő irányba raktatok és elindítottatok a cselekvő változás útján.
Mostantól két születésnapom van. Sosem felejtem el Nektek a segítségnyújtást, a türelmet, alázatos tevékenységeteket, lelkiismeretes munkátokat! Kaptam a Jóistentől és tőletek kegyelmet és lehetőséget egy teljesen új, más minőségű élethez. Legjobb tudásommal igyekszem ezt az utat járni.
Köszönöm, és sok erőt kívánok áldásos hivatásotokhoz!

Őszinte szeretettel és hálával: F. D.  /42/ Veszprém megye
2018. 11. 08.

UI: Kedves Sorstársak!
Bízzatok a segítőkben, társaitokban és MAGATOKBAN! Ha komolyan, elszántan gyógyulni akartok, akkor ez sikerülni fog. Higgyetek ebben akkor is, amikor a legrosszabb hangulatban, vagy lelkiállapotban vagytok. SOSEM VAGYTOK EGYEDÜL, EGY PILLANATRA SEM!!!

Félelemmel és aggodalommal érkeztem ide a Felépülési Központba. Már nagyon sok dologgal próbálkoztam, hogy az ivási vágyamat legyőzzem /beültetés, Dömösi terápia, pszichiáter, Antetil szedése/, de fentiek hatására csak átmenetileg sikerült.
Akkor még nem tudtam, hogy ez a program milyen új ismereteket tartogat számomra. Itt tudtam először és őszintén beismerni, hogy alkoholista vagyok.
Nagyon sok, színes előadás után az itt halottak kezdtek bennem valami változást előidézni. Kezdtem a lelki békémre rálelni, majd ennek hatására a gondolkodásom és érzelmeim is mássá kezdtek formálódni. Kezdett elmúlni a harag, az önsajnálat, önértékelési dolgaim is más megvilágításba kerültek. Ehhez azonban többször vissza kellett nézni a múltamat, és be kellett látnom, hogy indulataimmal, egómmal egyaránt megmérgeztem saját magamat és a környezetemet is. Fájdalmas felismerés – alkalmazom a lelki béke imáját – hisz ezen már változtatni nem tudok. A jövő életemen viszont igen!
Gyorsan eltelt a 28 nap, és bátorsággal, lélekben gazdagsággal távozok. Tudjátok, jó helyre jöttetek! A tapasztalt, gazdag ismeretekkel bíró, empatikus stábra mindenben számíthattok a napok és a program egész folyamán. Én hálával és nagy szeretettel fogok mindig is emlékezni Rájuk!

Bízzatok Bennük és bízzatok Magatokban is!

M. /57/ Szőc, 2018. 11. 07.

Kedves János, Eszter, Dani és Stábtagok!
Hálás köszönet mindazért, amit itt kaptam Tőletek!
Egy új emberként távozom egy új élet reményében! Soha nem felejtem el az itt tanultakat!

P. /42/ Szőc, 2018. 09. 27.

Kedves Eszter, János, Dani és a felejthetetlen STÁB-tagok!

Nagyon szépen köszönöm, hogy a legjobb tudásotok szerint ápolgattátok testem és lelkem a függőségemből való felépülésem kezdeti – első – szakaszában.
Soha nem felejtem el azt a sok-sok szeretetet, törődést, amit kaptam tőletek. S nem utolsó sorban azt, hogy megmutattátok a józanság felé vezető utat.

Szeretettel: E. /60/ Szőc, 2018. 09. 27.

Kedves Sorstársam, kedves Stáb-tagok!
28 nappal ezelőtt valami elkezdődött. Akkor még nem tudtam, mi fog velem történni, hogyan fogom kibírni… Aztán történt egy kisebb csoda. Megoldást kínáltak arra, amivel évekig küszködtem magammal, magamban. Egyedül nem ment, de erre sok évet pazaroltam el, hogy tudatosuljon bennem.Van segítség! Hát éltem VELE! A jövőben is minden nap élni szeretnék VELE! Mert segítséget kérni, nem szégyen…
28 nappal ezelőtt ittasan érkeztem ide, most józanul távozom… Úgy, hogy 28 napja nem ittam, és nem volt ivásvágyam. Megtanultam másra figyelni, más dolgokat, érzéseket, helyzeteket, embereket – és saját magam – értékelni.
Köszönöm a Stáb minden tagjának a segítséget. Veletek találtam egy utat, ezután ezen szeretnék járni…. Felépülő Társaimnak kívánok nagyon sok boldog, józan 24 órát!
A Felsőbb Erő legyen Veletek!

L. /40/ Szőc, 2018. 09. 27.

Részegen érkeztem, józanon távozok. Közben eltelt 28 nap, és ezalatt a 28 nap alatt annyi tudással, valós tapasztalattal lettem gazdagabb, ami nagyon nagy segítségemre lesz abban, hogy utamat úgy járjam, ahogy azt ÉN szeretném, és nem a beteg, alkoholista elmém.
Profi, körültekintő, alapos munkával támogattak itt abban, hogy egy nagyszerű alapcsomagot kapjak a magamban és a programban bízó józan életem kiteljesítéséhez, megvalósításához. Mindezt kedvesen, barátságosan, derűsen, de határozottan tették, úgy hogy ma, távozásom napján úgy érzem, igaz barátokat hagyok itt magam mögött.
Az útnak még nincs vége, csak most kezdődött.

J. G. /47/ Szőc, 2018. 08. 11. Budapest 

Megmutattátok melyik úton jöttem, melyiken vagyok, és melyik két úton mehetek tovább. A választás az enyém. Hiszek benne, hogy azt az utat fogom járni, amit Ti javasoltatok. Nagyon köszönöm a hasznos útmutatást.
Megismertem önmagam, és azt nektek köszönhetem. Bízom benne, kellő erőt adtatok a továbbiakra. Nagyon-nagyon köszönök mindent!

F. /55/ Szőc, 2018. 08. 11.Budapest

Szinte lehetetlen szavakat találni arra, mi mindent kaptam az itt töltött csodálatos 28 nap alatt.
Lehetőséget, hogy megismerhessem önmagam, erőt, hogy józanul szembe tudjak nézni a valósággal, és reményt egy új, boldog életre.
Végtelenül hálás vagyok, és örökké hálás leszek ezért mindnyájatoknak! Köszönöm!

 G. G.  /35/  Szőc, 2018. 06. 21. Budapest

Kedves Te, aki szintén elindulsz….!
Az ittlétem alatt szembesültem betegségem valódi, förtelmes természetével, mindazzal amit magammal, és másokkal is tettem. Ráébredtem arra, hogy nincs más esélyem a felépülésre, mint követni a lépéseket, követni a társaimat, segítséget kérni… és haladni a megkezdett úton. Ráébredtem arra is, hogy mennyire nem a külvilág felelős azért, ami velem történt; és nem a külvilágon múlik a felépülésem sem. Néha pokoli kín és önmarcangolás vett erőt rajtam, máskor „rózsaszín felhőn” úsztam. Ám minden ilyen „purgatóriumi” megmártózás felszabadító volt és tovább lendített. Majd újra kezdődött az egész… Mindez azért is volt jó, mert itt megtapasztaltam, ami kint is vár. És nem kellett innom, és elmúlt, majd jó lett.
Furcsa érzés most arra az énemre emlékezni, aki 28 napja idejött. Ugyanúgy nézek ki, ugyanoda megyek haza, ugyanazok a körülmények, a megoldatlan feladatok. De valami útközben megváltozott. Az, ahogy ezeket most látom. Igaz, csak kis lépést tettem meg, de a legnagyobbat eddigi életemben. 28 napja úgy éreztem, hogy már 53 éves vagyok. Most pedig azt: még csak 53 éves vagyok.
Nem tudom kimondani a kimondhatatlant, leírni a leírhatatlant, de köszönöm szépen az egész csapatnak azt, amire itt rátaláltam. Hálás vagyok, hogy ezt érzem, hálás vagyok a csodáért, amit nem akarok elveszíteni!

Felépülő Társaim!
„Annyira egyszerű ez a program, és mi annyira bonyolultak vagyunk” J Talán nem kellene bonyolítani. Talán ilyen egyszerű.
Boldog, szabad józanságot kívánok, remélem, találkozunk itt-ott, és megöleljük egymást!

J. /53/ Szőc, 2018. 06. 21.
„Életünket a lehetőségeink határozzák meg, Azok is, amiket elszalasztunk.” /B.B. különös élete/

Hálás vagyok a jó Istennek, hogy hozzátok vezetett. Így lehetőséget kaptam, hogy elkezdjek egy új életet! Hálás vagyok Jánosnak, Daninak és Eszternek, ők hárman adtak reményt az én életemnek. Hálás vagyok a Veszprémi A.A. gyűléseknek, köztük felszólalva igazán őszinte lehetek. Hálás vagyok a családomnak, hogy hazavárnak, a kisfiam és a feleségem örülnek az új apának. Hálás vagyok a testvéremnek, aki mindent meg tett értem, és végig bízott a felépülésemben.
Ezt a 28 napot a társaimnak szívemből ajánlom. Amit itt kaptam napról napra, csak csodálom. Életem legjobb döntése volt, hogy ide eljöttem. Egységben az erő, bízzál bennem!
Nem egyik napról a másikra lettél függő -  „lassan siess”
Egy bölcs mondta: „nincs jogunk senkit kritizálni, amíg nem gyalogoltunk egy kilométert az ő cipőjében.”
Köszönet és Hála mindenért!  

L./39/  Hajdú-Bihar megye
2018. 02. 07.
Kedves Felépülő!
Nagy félelemmel és érdeklődéssel jöttem ide a Felépülési Központba, de még nagyobb félelemmel megyek haza a nagybetűs ÉLET-be! Itt csodálatos emberek megismerésével, építő programokkal, tudatom ébredésével rohant el a 28 nap!
Abban biztos lehetsz, hogy - ha Te is akarod, beleteszed önmagadat és folytatod ezt a programot, - csak javadra válhat! Ezt kívánom magamnak és Neked is!
„Fontos vagy! Egyszeri és megismételhetetlen érték, ha elvesznél, az jóvátehetetlen lenne!”
Hálásan köszönök mindent!
M/56/   Fejér megye
2018. 02. 07.

Kedves Felépülő társam!

Kétségek között nagy-nagy tagadásban érkeztem ide, de az első perctől kezdve éreztem, hogy jó helyen vagyok.
Napról napra, lépésről lépésre haladva értettem meg, hogy beteg vagyok, és ezt el kell fogadjam, ha élni akarok és vissza szeretném kapni az életemet.
Úgy érzem, elindultam a felépülés hosszú útján, és hálás vagyok azért, hogy kaptam egy esélyt arra, hogy egy új, másfajta életet élhessek.
Nagyon köszönöm a csapat minden tagjának és a velem együtt józanodó két társamnak is, hogy segítettek meglátni a fényt az alagút végén.

R /38/ Pest megye
2018. 03. 23.

Kedves AA. Társam!

Nehéz összefoglalni azt a sok érzést, amit itt megtapasztaltam. Szembesítettek önmagammal, eddigi életemmel, tetteimmel, betegségemmel.
Megértettem és elfogadom, hogy számomra nincs más megoldás, csak a teljes absztinencia. Járnom kell a kitaposott utat, a Felépülők útját, dolgoznom kell a 12 Lépésen!
Köszönöm szépen a segítséget a stáb minden tagjának, akik kedvességükkel, szakmai felkészültségükkel és ezzel az otthonos környezettel hozzájárultak gyógyulásomhoz. Hálás vagyok még két felépülő társamnak, R-nak és V-nak, akikkel együtt végeztem a programot.
Ha ezeket a sorokat olvasod, Te is tudod, hogy megmentették az életünket, de vigyázni nekünk kell magunkra!

Köszönettel: A/55/ Zala megye
2018. 03. 24.

Nagyon  szépen köszönöm, hogy elindítottak a felépülés útján! Példaértékű a megtapasztalt Őszinteség és Kitartás, amért nagyon hálás vagyok! 
Sok sikert kívánok áldozatos munkájukhoz!

R. Vas megye

Itt lehetőséget és segítséget kaptam jóakaratú emberektől a változásra.
Reményeim szerint a győztesekkel tartok!
Köszönet Mindenkinek!

É. Veszprém megye

Nincs szó arra, amit érzek!
Köszönöm, hogy visszarántottatok a halál torkából, megmentettétek a családom, és testvérként szerethető barátokra lelhettem személyetekben.

T.  Komárom-Esztergom megye

Abban biztos vagyok, hogy semmi túlzás nincs a szavaimban, most hogy 28 nap után azt írom: az életemet mentette meg ez a csodás csapat.
Örök hálával tartozom ezért! Köszönöm a belém fektetett munkát, törődést, a szeretetet! Meg lesz a gyümölcse! Köszönöm a  sok tisztaszívű, önzetlen és őszinte barátot is, akikre itt szert tehettem.
Sok sikert a jövőben, és sok boldog 24 órát!

B. Bács-Kiskun megye

28 nappal ezelőtt elindultam egy úton. Az útjelzőn csak ennyi állt: „12 Lépés”.
Nem tűnt nagy távolságnak, és nem volt más esélyem a talpon maradásra.
Most azt remélem, hogy ez lesz életem leghosszabb utazása.
Hálás vagyok azokért, akikkel egy irányba tartok. A kedvességükért, a biztatásukért, a tapasztalataikért. Mindent megkaptam a józanodáshoz, amire csak szükségem lehet.
Köszönöm a csapat minden tagjának!

P. Heves megye

Ne félj, jó helyen vagy, még az elején nem tudhatod, de IGAZ!
E program életed részévé, józan életed részévé válik.
Merj segítséget kérni, és józan maradsz!

Z. Pest megye

20 éve előszön nem fogyasztottam alkoholt 28 napon keresztül.
Ami még ennél is fontosabb, szinte nem is gondoltam rá! Állítom, hogy ez az „egyetlen megoldás a szenvedésmentes, könnyű indulásért”!
Köszönök mindent!

M. Pest megye

Úgy érzem, ezután a 28 nap után, végre az én kezembe került az életem, a döntés, hogy miként szándékszom leélni a hátralévő hosszú, vagy rövid életet.
Már tudom a hosszú titkát is, nemcsak a rövidét!
Köszönöm

D. Győr-Moson-Sopron megye

Ismét visszatértem. ….....Biztonságot nyújt ez a kis „sziget” számomra. Remélhetőleg korábbi
hiányosságaim pótlása, egyenesbe hozza az életem.
Kitartást Nektek!

T.  Komárom-Esztergom megye

Az első lépést egy jó döntéssel tettem meg. Kilátástalan helyzetemből egy szerető, figyelmes, gondoskodó közösségbe kerültem. Napról napra jelentősen javult testi, lelki állapotom. Megkaptam minden segítséget, hogy megértsem betegségem lényegét. A lehető legjobbkor és a legjobb helyre kerültem!
Köszönöm társaimnak, segítőimnek, hogy biztattak és nem engedték el a kezem!..

R. Pest megye

Kedves Sorstársam!
Ha most érkeztél a Felépülési Központba, és teli vagy félelemmel és kétséggel, nyugodj meg! jó helyen vagy!
Itt mindenki azon fáradozik, hogy Neked jó legyen. Az elkövetkezendő napokban sok érdekes dolgot fogsz hallani, és sok-sok kedves emberrel fogsz találkozni. Először talán kicsit furcsának fognak tűnni. Ne ijedj meg!
Légy nyitott! Ez a legfontosabb!
A lényed egyik fele, /a FÜGGŐ/ kézzel-lábbal küzdeni fog az új ismeretek ellen. Persze! Hiszen most készülsz megfosztani legféltettebb kincsétől, a SZERÉTŐL.
Méltó ellenfélre találtál, hiszen magaddal küzdesz! Ezt a háborút egyedül nem nyerheted meg! A jó hír, hogy sorstársaid segítenek! Két hét elteltével, lehet, hogy úgy érzed, már mindent tudsz, és feleslegesnek tartod a továbbiakat. Próbálj meg türelmesnek lenni!
Ha már a távozásra készülsz, amikor ezeket a sorokat olvasod, akkor mindezt már Te is tudod.
Sok boldog, józan 24 órát kívánok Neked!
Ölellek!

G. Bács-Kiskun megye

© 2020 FELÉPÜLŐK - Családi Felépülési Központ (ábrás) megjelölés 229715 lajstromszámon nemzeti védjegyoltalom alatt áll. Minden jog fenntartva. Iparjogvédelmi képviselőnk az xLex. Adatkezelési tájékoztató.
A honlapot készítette a Skindrome studio a JoomShaper által fejlesztett HELIX 3 keretrendszer felhasználásával.