A KÖVETKEZŐ 28 NAPOS FELÉPÜLÉSI PROGRAMUNK  VÁRHATÓ KEZDÉSI IDŐPONTJA: 2024. AUGUSZTUS 3. HETE. A BEKERÜLÉSHEZ SZÜKSÉGES ÁLLAPOTFELMÉRÉSEKET FOLYAMATOSAN VÉGEZZÜK. IDŐPONT EGYEZTETÉS TELEFONON: HÉTFŐ-PÉNTEK, 09:00-17:00 KÖZÖTT.

Alkoholbetegségben szenved hozzátartozód, családtagod, barátod?

Alkoholbetegségben szenved hozzátartozód, családtagod, barátod?

Alkoholbetegségben szenved hozzátartozód, családtagod, barátod?

Nem igaz, hogy a hozzátartozók tehetetlenek a függőséggel szemben – sőt, rengeteg múlik Rajtad!

Az alkoholizmus soha nem egy embert érint.

Ez minden esetben egy rendszerbe ágyazott, komoly probléma: párkapcsolat esetén ez 2 fős rendszert jelent, család esetében sokkal nagyobbat.

A jóindulat, a segíteni akarás azonban nem elég: az alkoholizmus egy betegség, amit kezelni kell.

Éppen ezért fontos megérteni, hogy a korábbi próbálkozások kudarca egyáltalán nem a Te hibád: nem a jószándékoddal volt gond, hanem azzal, hogy egy olyan betegséget próbáltál/próbáltatok meg laikusként kezelni, amihez szakértelemre és komoly tapasztalatra lett volna szükség.

Most viszont megteheted, hogy olyan felépülési központ segítségét veszed igénybe, ahol saját tapasztalatokkal rendelkező addiktológiai szakemberek nyújtanak valódi segítséget.

„Kedves Eszter, János, Dani és Segítők!

Hálásan köszönöm, hogy oly sok embernek, köztük a páromnak is vissza tudtátok adni a boldog, ital nélküli szabad élet megélésének lehetőségét! Köszönöm, hogy megmutattátok nekünk az utat a józanság felé, amelyet azóta is járunk!”

Balázs

Hatalmas erő van a kezedben hozzátartozóként

Az alkoholizmus családi betegség, a kiút, a segítség megtalálása, és a felépülés folyamata is családi „projektként” a leginkább működőképes.

Az egész családnak meg kell újulnia; ez jelentheti később egy derűs és folyamatosan gazdagodó közös élet zálogát!

Az első lépést általában nem a függő szerhasználó teszi meg, hanem a hozzátartozó, aki segítséget keres.

Ez így van jól, a probléma természetéből adódik!

A hozzátartozó az, aki az érintett mellett állandóan keresi a változásra/változtatásra való lehetőséget!

Ez tehát a mi hozzátartozói „keresztünk”, de egyben felelősségünk is.

Te segíthetsz abban, hogy függőséggel küzdő szeretted a változtatás iránt motiválttá váljon, és támogatni tudod abban is, hogy az elért eredmények tartósak maradjanak egész hátralévő életében.

Hatalmas erő van a kezedben hozzátartozóként

Mit kaphattok tőlünk egy közös beszélgetés során?

Mit kaphattok tőlünk egy közös beszélgetés során?
 • Átlátjátok, hogy mi a saját valódi szerepetek betegként és hozzátartozóként az alkoholizmus fennállásában.
 • Hiteles, valódi tapasztalatokból származó információkkal gazdagodtok a függőséggel és a felépüléssel kapcsolatban.
 • Meglátjátok, hogy az eddigi próbálkozások miért fulladtak kudarcba, és mit kell tenni, hogy a jövőben ez ne forduljon elő.
 • Csökken a tehetetlenség érzéséből eredő állandó feszültség, amit eddig érezhettetek.


Csökken a neheztelés, a harag, a frusztráció közöttetek, hiszen megértitek végre, mi történik Veletek.

Mi is átmentünk azon, amin te is

Tizenöt éve jutottunk abba a súlyos válságba, amely a családunk széteséséhez vezetett. Hosszú éveken keresztül kerestem, kerestük a segítséget férjem súlyosodó alkoholizmusára. Senki és semmi sem segített: gyógyszeres kezelés, pszichológus, lelki gyakorlat, ígérgetések, esküdözés, különköltözés stb.

Sehol nem magyarázták el, mit jelent valójában az alkoholbetegség, és mi a család szerepe: hogyan vehetjük észre a visszarendeződés folyamatát, még mielőtt ténylegesen megtörténne a visszaesés. Ezért a korábbi próbálkozásokat, – még ha hoztak is átmeneti javulást – végül mindig még súlyosabb visszaesés követte. Így állandó rettegésben és bizonytalanságban éltünk még akkor is, ha ő éppen nem ivott.   

Mindannyian szégyelltük magunkat és szenvedtünk az egyre jobban elszigetelődő családban. Bűntudattal, elfojtott haraggal és keserűséggel telve úgy gondoltuk: belefáradtunk, tehetetlenek vagyunk, vége, már csak egy lehetőség maradt: meg kell szabadulnunk tőle. Az utolsó pillanatban megtörtént a csoda. Egy ismerősünk javasolt egy terápiát, ahol közös családi konzultációra hívtak bennünket. A férjem is örömmel fogadta el ezt a segítséget, és elindult a felépülés útján. Másfél év múlva, – az időközben aktív kábítószer- és alkoholfüggővé vált – 20 éves fiunk is követte őt a felépülés útján. Mindannyiunk egyéni fejlődésének eredményeképpen családunk újra egyesült. Ma egy józan Férj, s egy józan Fiú hálás hozzátartozója vagyok.

Bíró Eszter
felépülő hozzátartozó

Biró Eszter

Végre működő választ kapsz az ismerős kérdésekre

Mit tegyek, amikor a hozzátartozóm még nem látja be, hogy problémája van?

Hogyan segítsek?

Mi megéltük azokat a megoldásokat, működő válaszokat, amelyek a Ti problémáitokon is segíteni tudnak.

Másfél évtizedes családi felépülés hitelességével, gazdag tapasztalatával és a legkorszerűbb addiktológiai – és családterápiás ismereteinkkel szeretnénk segíteni Nektek is!

Ismerd meg 28 napos felépülési programunkat, tedd meg már most az első lépést, és hívj minket telefonszámaink egyikén!

Mi pontosan tudjuk, milyen szenvedéseken mentek most keresztül a szeretteiddel – engedd, hogy segítsünk!

„Kedves Kétségbeesett Hozzátartozó!

Te is jó helyen jársz! Az alkoholbetegek számára vannak egészségügyi ellátó intézmények, vannak terápiás helyek, és van A Felépülő Ház, ami számomra azzal emelkedik ki bármilyen más rehabilitációs lehetőség közül, hogy itt én is, mint az alkoholbeteg feleségem hozzátartozója, hiteles és teljeskörű információt, gondozást, odafigyelést, sőt, szakszerű ellátást kaptam a SAJÁT „betegségem” gyógyítására. Befogadható és segítő módon mutatták meg, hogy egy tragikus játszmában milyen szerepet játszok, hogy ez a szerep bennem is károkat okozott, és hogy a megváltozott rutinjaim miatt nekem is van dolgom magammal, ha az életminőségem javulását szeretném.”

Balázs (53)

Hogyan nyújtunk segítséget Neked, és szerettednek?

Hogyan nyújtunk segítséget neked, és szerettednek?
 • A program kiscsoportos (4-6 fő), felépülés-központú, 28 napos bentlakásos, és komplex rehabilitációs jellegű.
 • A programot azok hozták létre, akik maguk is megtapasztalták a függőségből való felépülés nehézségeit és az ahhoz szükséges támogatást.
 • Az alapítók szerint az ideális felépülési program egyénre szabott és kiscsoportos, így kevesebb lemondással jár.
 • A programban különböző szakmai módszereket használnak, és az alkoholfüggőség természetét mutatják be.
 • Az intézmény zavartalan és turistáktól mentes környezetben működik, ahol a kliensek napi háromszor étkeznek és sportolási lehetőségek is rendelkezésre állnak.
 • Napi 24 órában garantált a tapasztalati szakember jelenléte.
 • A programban többek között csoportterápia, előadás(sorozat), családi tanácsadás, és folyamatos hozzátartozói konzultáció zajlik.

Eredményeink magukért beszélnek

300 kliens

Eddig több mint 300 kezelt kliens.

6 év

6 éves utánkövetés alapján 75% feletti hatékonyság.

90% feletti hatékonyság

90% feletti hatékonyság azok között, akik az ingyenes utógondozást is igénybe vették.

Eredményeink magukért beszélnek

„Értékes és úgy gondolom, hogy egyedülálló munka ez Tőletek.

Több éve már annak, hogy a Felépülő házban megtudtam, hogy az alkoholizmus betegség és azzal, hogy sok-sok évig alkoholistával éltem együtt én is sérültem, megbetegedtem, sajnos testileg és lelkileg is. A terápia óta a 12 lépéses program segítségével gyógyulunk a férjemmel, élünk a józansággal, józanságban.

Hálás vagyok Eszternek azért, hogy a hozzátartozók felépülését is szem előtt tartja. Különböző alkalmakon lehetőséget kapok visszamenni a házba, hasonló sorsú társakkal találkozni, ahol elmondhatom a tapasztalataimat és meghallgathatom mások sorsát, ami sokszor kísértetiesen hasonlít az enyémhez.”

Eszter

Mi a teendő, ha maga szerhasználó nem motivált még a változásban?

Nagyon gyakori eset, hogy maga az alkoholbeteg nem, csak a környezete érzékeli a problémát, – ez viszont nem jelenti, hogy tehetetlen lennél.

Ahogy fentebb erről már szó esett, az alkoholizmus valójában egy rendszerjelenség – emiatt változni tud, akár már attól is, ha csak egyetlen eleme megváltozik. Te is lehetsz az, aki megteszi az első lépést!

Hozzátartozóként képes lehetsz másképp viszonyulni az alkoholbeteg szerettedhez, amire aztán neki is muszáj lesz már másképp reagálni.

Az őszinteség, a felvállalt konfrontáció, a szükséges mértékben „kemény” szeretet a megoldás irányába mozdíthatja el a függőt – ebben tudunk mi támogatni Téged.

„Ma már tudom, hogy egy alkoholistát csak egy másik alkoholista tud igazán megérteni.

Én, mint hozzátartozó el tudom fogadni, de nem tudom megváltoztatni őt. Azt is el kellett fogadnom, hogy az alkoholizmus egy családi játszma, amiben én is benne voltam. A terápia után egy új élet kezdődött el részünkre, új lehetőség, a változásra azonban nekem is nyitottá kellett válni és foglalkozni saját magammal, ami új élmény, hiszen eddig mindig mindent magam elé helyeztem.

Ildikó

Vedd fel velünk a kapcsolatot és kérj segítséget!

Sorstársi szeretetet és elkötelezett felépülőkből álló közösséget kínálunk neked és alkoholfüggő hozzátartozódnak.

Az első lépés az, hogy felhívsz minket telefonszámaink egyikén!

Addiktológiai konzultánsaink várják megkeresésedet!